Min hund i dag

For noen år tilbake hadde jeg en hva jeg vil kalle solid og god jakthund – ES Iso. Dessverre måtte jeg avlive han etter kun 8 år da han fikk påvist hurtigvoksende kreftkul.

I 2018 kjøpte jeg meg ny valp hvor Iso var «oldefar». Valpen fikk navnet Kira og var en tispevalp.

Da Kira var 2 år, fikk jeg henne røntgent. Dessverre viste resultatet at hun hadde C og D- hofter og veterninær anbefalte selvfølgelig ikke å avle på henne.

Mer alvorlig var det at bildene også avslørte at hun led av en alvorlig tilstand som gikk under benevnelsen LTV (Lumbosacral transitional vertebra) som er en medfødt og etter hva undersøkelser så langt viser, er en medfødt arvelig sykdom. Kira burde derfor ikke avles på av denne grunnen. I såfall burde det ikke avles på av kullsøsken heller.

Kira har hatt smertebehandling 1 gang for sin tilstand. Av denne grunnen har hun et begrenset søk og kan være sliten etter et par dager i fjellet. Men Kira er en usedvanlig snill og god hund. Og i fulgesituasjoner er hun komplett!!! Så egentlig er dette en trasig situasjon. Hun vil nok få selkap av en ny hund etter hvert.