Jakt 2021

Årets jaktsesong er lagt til hjemlige trakter. Det vil si at i år er jeg forlagt på egen hytte i Sandvika/Verdal. Jaktterrenget jeg har fått tildelt er Inns hos Statsskog.

Jeg har hatt hytte her i Sandvika i snart 20 år, og jeg har hatt mange flotte treningsturer med hund i terrenget jeg nå skal jakte i. Bra med ryper såvel høst som vinter. Men de siste årene har det dessverre forandret seg. Lite og nærmest tomt for ryper. Og her skal jeg da jakte i år! Er det da man skal si «skitt jakt» 🙂

 

Klar for første jaktdag! 10 september 2021. Som nevnt ovenfor har jeg jaktkort på terreng Inns. Turen i dag gikk i delvis skogsterreng men mest rypeterreng.

Startet ut i terrenget kl 0830 og var tilbake 1430. Kartet viser hvor jeg har gått i terrenget.

Dagen begynte i flott vær med delvis sol. Midt på dagen satte regnværet inn og det fulgte meg resten av turen. I løpet av 6 timer så jeg…..INGEN fugl verken på bakken eller i lufta. Ingen stands på hunden. Terrenget var topp men hva hjelper det? Så nå ser jeg fram til morgendagen. Kan ikke bli verre enn dette 🙂

11 september: Har vært ute i vel 6 timer i dag sammen med min gode jaktkompis Arne Leif og sine 2 engelsksettere.

Etter 2 1/2 timers mars samt 45 min pause og deretter 30 min gange, fant vi endelig dagens første (og det viste seg eneste) situasjon med fugl. Resultatet ble 2 ryper felt.

Som i går gikk turen i fantastisk terreng med dessverre blottet for fugl. Trist og irriterende. Så nå er det bare å sette sin lit til morgendagen

12 september og 3’dje jaktdag. Nytt terreng. Denne gangen gikk vi fra Sandvika/Verdal og inn til Hansmyran og jaktet rundt om. Flotte terreng men her som ellers fullstendig tomt for fugl. Gikk i 6 timer med 3 hunder og ikke antydning til situasjoner.

Frustrerende og ikke til å tro. Lurer på om det i det hele tatt er  foretatt taksering på dette valet!?

13 september og 4’dje jaktdag. Turen gikk i dag på Bellingsflatan på valet Inns.

Regn og mye vind i dag også. Det førte til at turen ble litt kortere enn tidligere, – kun 5 timer. Men fangsten var like begredelig som tidligere dager. Så ikke snurten av ryper og heller hadde ikke hundene ferten av noe. Men det ble da ei orrhøne – ung sådann og lav i vekt.

Men kvelden var fin den med aquevitt, god mat og valgsending. Så da så….